Intialainen linssikastike

Olen jo pitkään pitänyt linsseistä, mutta en ole keksinyt hyviä reseptejä. Linssikeitto alkaa olla jo nähty, joten päätin kokeilla tehdä kastiketta. Minun on jo vähän aikaa tehnyt mieli intialaista ruokaa, ja nyt kun ravintolaan ei pääse, ainoa vaihtoehto oli tehdä itse. Siispä päätin yhdistää nämä kaksi ideaa.
Reseptissä kaikki mausteet on vain listattu, mutta en ole laittanut määriä. Jokaisella meillä on omat mieltymyksemme mausteisiin, ja kaiken ruoan maustamisen tärkein osa on maistelu. Niinpä itsekin laitoin mausteet vain makuaistin perusteella enkä mittojen.
1,5 dl punaisia kuivia linssejä
½ kesäkurpitsaa
⅙ punakaalia
1 pieni keltasipuli
n. kourallinen herkkusieniä
n. kourallinen pinaattia
400 g tomaattimurskaa
1,5 dl vettä
Liota linssit runsaalla vedellä kunnes niistä ei enää irtoa sakkaa. Keitä linssejä n. 5 minuuttia.
Pilko sipuli ja kaali pieneksi. Kuullota kasarissa.
Huuhdo pinaatit ja lisää kasariin. Varo sormia, pinaatti voi roiskia.
Pilko ja laita sekaan kesäkurpitsa ja herkkusienet.
Kaada tomaattimurska ja vesi sekaan ja laita levy pienemmälle.
Kun linssit ovat keittyneet, kaada ne kastikkeeseen.
Pidä kastiketta levyllä vielä n. 5 minuuttia samalla kun maustat*.
Tarjoile riisin tai nuudelien kanssa.
* Maustamisessa kannattaa luottaa omaan makuaistiin. Toisaalta on myös hyvä, jos on joku toinen kenellä voi maistattaa. Itse maustan niin, että laitan ensin hieman kaikkia mausteita sekaan. Sen jälkeen maistan, ja lisään niitä mausteita mitä maku mielestäni vielä kaipaa. Tässä vaiheessa maistan jokaisen mausteen lisäämisen jälkeen. Joidenkin mausteiden kanssa kannattaa olla varovainen, sillä ne vahvistuvat, mitä pidempään ne ovat kastikkeessa.
Mausteet:
curry
kurkuma
chilijauhe
paprikajauhe
valkosipulijauhe
mustapippuri
soijakastike
basilika
oregano
laakeri
inkivääri
suola